De ontwikkelingen van Microsoft Teams gaan razendsnel. Hier een aantal nieuwe dingen die deze maand uitgekomen zijn. Wij zullen vanaf nu regelmatig een nieuws item posten over de ontwikkelingen binnen de Microsoft applicaties die wij leveren en ondersteunen.

Hand opsteken tijdens een vergadering

Hebt u een vraag of opmerking maar wilt u de spreker niet onderbreken? Gebruik de nieuwe functie voor uw hand opsteken om anderen te laten weten dat u iets wilt zeggen. Selecteer Uw hand omhoogsteken in de systeembalk tijdens een vergadering.
Er wordt dan een pictogram van een gouden hand geplaatst in uw videofeed om de andere deelnemers te laten weten dat u wilt spreken.

Namen afroepen

Organisatoren van vergaderingen kunnen nu tijdens een vergadering een presentielijst bijhouden. Selecteer “Deelnemers weergeven  Pictogram Deelnemers weergeven  > Deelnemerslijst downloaden om het aanwezigheidsrapport te downloaden”. Het rapport wordt gedownload als CVS-bestand dat kan worden geopend in Excel. Het bestand bevat de naam en de begin- en eindtijd van deelname voor iedere deelnemer aan de vergadering.

Vergaderingen worden 3 bij 3

De komende dagen kunnen in Teams maximaal negen videostreams tegelijk in vergaderingen worden weergegeven. Dit wordt geleidelijk voor iedereen beschikbaar, dus houd het 3×3-videoraster de komende Teams-vergaderingen in de gaten.

Kanaalanalyse

Kanaalstatistieken zijn nu opgenomen in teamanalyse. Naast deze toevoeging krijgt u nieuwe statistieken, zoals een overzicht van berichten en antwoorden voor elk team en kanaal. Microsoft heeft ook de bewaar termijn voor gegevens tot 90 dagen verlengd.

Ga in uw lijst met teams naar het team en selecteer “Meer opties Meer pictogram opties > Team beheren > Analyse”.

Systeemgeluid toevoegen aan live gebeurtenissen

Net als in een normale Teams-vergadering kunt u nu uw systeemgeluid opnemen als u een live gebeurtenis presenteert. Deze functie is op dit moment alleen beschikbaar voor presentatoren en producenten die deelnemen aan de bureaublad-app Teams voor Windows. Lees meer over de manier waarop dit werkt in systeemgeluid delen in een Teams-vergadering of een live gebeurtenis.