Het is nog niet zolang geleden dat Office 365 is omgedoopt tot Microsoft 365. Office 365 is een cloud based softwarepakket van productiviteits-apps, zoals Outlook, Word, PowerPoint en meer. Microsoft 365 daarentegen is een uitgebreid pakket met Office 365 maar ook verschillende andere services. Microsoft 365 is ontworpen om gebruikers te helpen meer te bereiken met innovatieve Office-apps, intelligente cloudservices en hoogwaardige beveiliging, We merken dat veel bedrijven Office 365 hoofdzakelijk gebruiken voor de Office-applicaties zoals Word en Excel. Maar er is zoveel meer. Hieronder enkele verborgen schatten:

  • Microsoft Sharepoint met al zijn mogelijkheden om gelijktijdig werken aan hetzelfde document.
  • Microsoft Teams is bijzonder handig om gezamenlijk aan projecten en opdrachten te werken. Zo kunt u als gebruiker specifieke e-mails sturen aan teamleden in uw eigen kanaal in Teams.
  • Wat dacht u van One Drive met 1 TB cloud-opslag per gebruiker. Gratis inbegrepen in bijna ieder Microsoft 365-abonnement.
  • Met Microsoft Power Automate kunt u maatwerk workflows bouwen om processen te sturen en te bewaken.
  • Microsoft Power Apps is een intuïtief ontwerpprogramma om bijvoorbeeld een klanttevredenheidsformulier of enquête te maken.
  • Met Microsoft Bookings koppelt u een online planningsformulier aan uw outlookagenda, zodat klanten zelf tijd bij u kunnen reserveren.
  • Als u Microsoft Teams gebruikt, kunt u taken organiseren door een of meer Planner-tabbladen toe te voegen aan een teamkanaal. Planner is bedoeld om simpele planningen te maken met personen binnen en buiten jouw organisatie.
  • Ten slotte beschikt u over tal van nieuwe mogelijkheden om op een veilige manier email te versturen en er voor te zorgen dat bepaalde bestanden niet buiten uw organisatie geopend kunnen worden.

Het zijn zomaar wat verborgen schatten die organisaties helpen om in tijden van veranderingen overeind te blijven en door te groeien. Microsoft 365 kan de veerkracht van mensen, teams en uw hele organisatie versterken. Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar verborgen schatten.

Gert-Jan Voogsgeerd, Sander van der Laan en Michel Snitjer