Veel bedrijven besteden veel tijd aan verkeerde werkzaamheden. Tijd die bijvoorbeeld verloren gaat door documenteren of het onderhouden van werkplekken. Een voordeel van automatiseren is kosten besparen en fouten reduceren. Zo kan je door het vereenvoudigen van de administratie de helft aan tijd besparen en het voor de medewerkers een stuk interessanter maken. Vaak kan de inkomende stroom aan gegevens gemakkelijk gedigitaliseerd worden met scansoftware of uitgelezen worden met specifieke software. Op die manier hoeven medewerkers geen transacties meer in te kloppen en is een controle voldoende.

Een ander voordeel van automatiseren is de mogelijkheid om trends te herkennen en te onderscheiden. Hierdoor kun je als ondernemer inspelen op actuele ontwikkelingen in je eigen onderneming. Zonder automatiseren heb je geen of amper inzicht. Inzicht die echter noodzakelijk is om je bedrijf effici├źnter en gerichter te laten werken. Hoe meer je de IT voor je laten werken, hoe flexibeler je bent en hoe beter je kunt focussen op belangrijke zaken, zoals het opleveren van producten en diensten of marketing en sales.

IT is niet tastbaar waardoor het voor sommige bedrijven eng is om er met 100% commitment tegen aan te gaan. Wij laten je graag zien dat IT voor je kan werken. Met programma’s zoals Power BI (business inteligence) die up-to-date omzet- en winstcijfers tonen om bij te sturen waar nodig blijkt. Of een krachtig CRM-systeem, zoals Microsoft Dynamics die jouw interne bedrijfsprocessen verbeteren door ze optimaal te stroomlijnen. Zomaar twee voorbeelden van applicaties die essentieel zijn voor een dynamische onderneming die in staat is te groeien in kennis en winst.

Als jouw IT-partner leggen we je graag uit waarom investeren in automatiseren geen windeieren legt. Maandelijkse return on investment in plaats van maandelijkse kosten.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij laten je graag weten welke investeringen zich direct terugbetalen.

Michel Snitjer, Sander van der Laan en Gert-Jan Voogsgeerd