Het is amper voor te stellen dat een computer uitsluitend was voorbehouden om de letters en cijfers van uw secretaresse en boekhouder te organiseren. IT heeft vandaag de dag een cruciale rol bij het succes van vrijwel iedere MKB-ondernemer. Maar welke maatregelen zijn belangrijk voor de groei van uw organisatie om de uitdagingen en ontwikkelingen in de wereld van de digitale transformatie te trotseren? Wij vroegen een aantal klanten wat voor hen de geheimen van groei zijn geweest. Hieronder – in willekeurige volgorde – een lijstje met kernwoorden waar IT een belangrijke rol bij hen heeft gespeeld.

Analyseren

Als ondernemer wil je snel kunnen bijsturen als een gekozen strategie niet het verwachte resultaat heeft. Dat betekent dat uw informatie overzichtelijk en toegankelijk moet zijn. Door papieren documenten te digitaliseren kunt u bedrijfsinformatie snel analyseren om trends inzichtelijk te maken en bij te sturen waar nodig blijkt. Digitaliseren heeft als extra voordeel dat foutkansen worden verkleind door saaie repeterende handelingen te automatiseren.

Innoveren

Ontwikkelingen in de markt vinden razendsnel plaats. Nieuwe producten moeten steeds sneller in de markt worden gezet. Het is belangrijk om de kwaliteit van uw producten en diensten continu te verbeteren door te innoveren. IT kan bedrijfsprocessen optimaliseren waardoor u de voorspong op uw concurrent behoudt en u de benodigde winstmarge heeft om te blijven groeien.

Produceren

Robotisering (proces automation) wordt steeds vaker gebruik om bepaalde handelingen te automatiseren. Geavanceerde software kan acties nabootsen én herhalen. Maar dan in slechts een fractie van de tijd. Robotisering kan niet alleen ingezet worden voor administratieve processen, maar is in principe geschikt voor het robotiseren van elk machine gedreven proces binnen een organisatie.

Communiceren

Bij het inzetten van IT als katalysator voor groei is wellicht communicatie de keyfactor. In een eerder blog schreven wij dat communicatie belangrijk is voor de adoptie van nieuwe applicatie. Adoptie is het toverwoord voor een optimaal gebruik van de software die medewerkers tot hun beschikking hebben. Maar communicatie is ook belangrijk om zowel interne als externe partijen te betrekken bij de veranderingsbehoefte van uw organisatie.

Kaatsheuvel of Himalaya. Wij helpen u graag om te klimmen naar de top. Mijmer tijdens uw vakantie eens over de maatregelen die het best passen om uw organisatie te laten groeien. Niet om te saneren of bezuinigen op personeelskosten. Wij geloven namelijk dat IT een middel is om met dezelfde mensen meer te doen en niet met minder hetzelfde. Wij wensen u een fijne vakantie. En genoeg energie opgeladen? Maak dan eens een vrijblijvende afspraak over de inzet van IT om de klim naar de top in te zetten.

Michel Snitjer, Sander van der Laan en Gert-Jan Voogsgeerd